Povrat robe/pravo na odustajanje

Ela Sport d.o.o. pridržava se politike zaštite potrošača. Kao naš potrošač imate pravo unutar 14 dana od dana primitka narudžbe vratiti kupljeno iz bilo kojeg razloga. Vratiti naručeno možete poštom te u Vama najbližoj Ela Sport trgovini.

POVRAT

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda te ste sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.
Ukoliko ste se predomislili vezano za kupnju ili nakon primitka narudžbe zaključite da vam ne odgovara broj, boja, model i slično, unutar već navedenih 14 dana moguće je napraviti zamjenu ili dobiti povrat uplaćenog novca za proizvode. Povrat robe možete napraviti u Vama Ela Sport trgovini ili poštom poslati u trgovinu iz koje Vam je paket isporučen. Prema Zakonu o zaštiti potrošača, Kupac je dužan snositi izravne troškove povrata proizvoda ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora.
Kako bi napravili zamjenu ili vratili naručeno uz želju za povratom plaćenog kontaktirajte nas na e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu info@ela-sport.com i opišete kakav problem imate. Ovisno o vrsti plaćanja biti će potreban broj bankovnog računa na koji želite da vam se izvrši povrat sredstava.

Roba se može vratiti isključivo uz predočenje računa te uz list reklamacija/povrata.
Ako artikl vraćate poštom, šaljete ga na adresu trgovine koja Vam je napravila isporuku.
U slučaju vraćanja robe ili povrata sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, djelomično ili u cijelosti, a bez obzira na razlog vraćanja Ela Sport Online Shop vratiti će uplaćena sredstva za robu na bankovni račun koji kupac specificira i za koji pošalje IBAN.

Povrat sredstava osobama koje su platile pouzećem vrši se nakon potvrde o zaprimanju uplate te po primitku vraćene narudžbe, a u roku od 14 radnih dana.

Vodite računa da vraćeni proizvod/i moraju biti nekorišteni, neoštećeni te u originalnoj ambalaži uz priloženu presliku računa i list reklamacije/povrata. Za svako umanjenje vrijednosti robe nastalo rukovanjem robe odgovoran je kupac. To se ne odnosi na rukovanje koje je bilo potrebno kako bi se utvrdila ispravnost proizvoda. Ukoliko roba nije u odgovarajućem stanju (nenošena i neoštećena ili je oštećene originalne ambalaže), kupac snosi troškove poštarine u iznosu cijene kurirske službe koju odabere, kako bi roba ponovno bila poslana na kućnu adresu.
Obrazac za reklamaciju/povrat možete preuzeti ovdje.

RASKID UGOVORA

UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA
Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.
Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Povrat robe
Robu vratite u trgovinu iz koje Vam je paket isporučen ili je predajte u Vama najbližoj Ela Sport trgovini bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama. Prema Zakonu o zaštiti potrošača, Kupac je dužan snositi izravne troškove povrata proizvoda ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora.

Troškovi povrata robe
Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe
Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Molimo kupce da obavezno paze na ambalažu koja je sastavni dio proizvoda. Nije dozvoljeno lijepiti, šarati ili na bilo koji drugi način uništavati ambalažu (npr. kutije od tenisica).

Umanjenje iznosa povrata s obzirom na stanje originalne ambalaže vraćenog proizvoda:
• Neoštećena ambalaža: povrat punog iznosa
• Oštećena ambalaža: umanjenje vrijednosti proizvoda za 50 kn
• Bez originalne ambalaže: umanjenje vrijednosti proizvoda za 50 kn

Postotak umanjenja iznosa povrata obzirom na stanje vraćenog proizvoda:
• Proizvod originalno zapakiran: 0%
• Proizvod nije korišten, već isključivo isprobana funkcionalnost: 0%
• Proizvod korišten: 100%

OBRAZAC O JEDNOSTRANOM RASKIDU UGOVORA možete preuzeti na sljedećem linku.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati na mail info@ela-sport.com
Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Odgovornost za materijalne nedostatke proizvoda
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača (krajnjeg korisnika) i trgovca u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.

Potrošač je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka bez odgađanja a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kada je otkrio nedostatak.
Kao prodavatelj ne odgovaramo za materijalni nedostatak prodane stvari koji se pokaže nakon proteka dvije godine od prodaje stvari.