Reklamacije i prigovori

Ela Sport d.o.o. pridržava se politike zaštite potrošača. Kao naš potrošač imate pravo unutar 14 dana od dana primitka narudžbe vratiti kupljeno iz bilo kojeg razloga. Vratiti naručeno možete poštom te u Vama najbližoj Ela Sport trgovini.

REKLAMACIJE

Ako ste nezadovoljni proizvodom kupljenim na našoj stranici, obratite nam se s povjerenjem i Vašu ćemo reklamaciju riješiti u najkraćem mogućem roku. Ukoliko ustanovite da je proizvod kojeg ste dobili neispravan ili njime niste zadovoljni, molimo vas da nas kontaktirate i slijedite navedene korake:

Pošaljite nam informacije s brojem narudžbe ili vašim korisničkim imenom i opisom reklamacije e-mailom na info@ela-sport.com.

Temeljem Vašeg opisa reklamacije, javit ćemo Vam informaciju o tome:
• može li se proizvod zamijeniti za novi,
• može li se za proizvod vratiti novac,
• može li se naći neko drugačije rješenje problema

U slučajevima kad se proizvod može zamijeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na naše skladište. Kada proizvod stigne nazad u našu trgovinu, šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod bit će odrađena unutar najkasnije 15 radnih dana. U suprotnom nas kontaktirajte telefonski ili e-mailom.

Prilikom preuzimanja pošiljke molimo Vas da u prisustvu dostavljača provjerite svoj paket. Ako je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu. U ovom slučaju molimo Vas da nam pošaljite e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu info@ela-sport.com i navedete razlog zbog kojega ste odbili preuzeti paket. U najkraćem mogućem roku obavijestit ćemo Vas o daljem postupanju.

Ukoliko se na kupljenom proizvodu pojave nesuglasnosti u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, molimo Vas da nas kontaktirate emailom, te postupite na predloženi način za robu kupljenu putem internet prodaje te naručeno možete donijeti u Vama najbližu Ela Sport trgovinu ili pošaljite poštom zajedno sa obrascem zahtjeva za reklamaciju u trgovinu iz koje Vam je paket stigao. U slučaju robe s greškom, trošak dostave reklamacije snosi Ela Sport d.o.o.

Vjerujemo kako ćemo na obostrano zadovoljstvo riješiti Vašu reklamaciju.

Zamjena za novi proizvod/povrat novca bit će odrađen unutar 14 radnih dana.
Obrazac za reklamaciju/povrat možete preuzeti ovdje.

ONLINE RJEŠAVANJE POTROŠAČKIH SPOROVA
Sukladno uredbi Europske unije, Ela Sport web trgovina sudjeluje u rješavanju potrošačkih sporova za proizvode i usluge kupljene putem interneta, a koje kupci mogu predati online.

Uredba Europske Unije br. 524/2013. o online rješavanju potrošačkih sporova (Online Dispute Resolution platform) primjenjuje se od 09. siječnja 2016.

Sukladno Članku 14. stavku 1. te Uredbe propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS. Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS) započela je s radom 15. veljače 2016. godine.

Nastavno na gore navedene odredbe, u nastavku je elektronska poveznica (link): Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HR)

PRIGOVORI
Ukoliko ustanovite, da proizvodom koji ste kupili niste iz nekog razloga zadovoljni, molimo vas da nas u roku od 14 dana od datuma primitka proizvoda odnosno primitka zadnjeg proizvoda iz narudžbe kontaktirate i slijedite navedene korake:
Ovisno o Vašem prigovoru i konkretno opisanom razlogu nezadovoljstva proizvodom, poslat ćemo Vam informaciju o:
-mogućnosti zamjene proizvoda -povratu proizvoda
-povratu novca
-servisnoj usluzi u slučaju potrebe popravka proizvoda
-drugim informacijama vezano za vaš prigovor.
U slučajevima zamjene ili povrata proizvoda nakon dogovora s Vama na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na naše skladište. Kada proizvod stigne na skladište, šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod izvršavamo u roku 5-7 dana, a najkasnije u roku 14 dana. U suprotnom nas kontaktirajte telefonski na 020/681-282 ili na
e-mail:prodaja@ela-sport.com.

Ako je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati Ela Sportu. Ako kupac ne reklamira oštećenje ambalaže dostavljaču u trenutku preuzimanja proizvoda, smatra se da je preuzeo proizvod s neoštećenom ambalažom.

Ukoliko oštećenje na proizvodu utvrdite nakon skidanja ambalaže, sačuvajte originalnu ambalažu i u roku 14 dana od dana primitka robe kontaktirajte Ela SPort. Ako Ela Sport organizira prijevoz robe radi povrata, potrebno je proizvod zapakirati u originalnu ambalažu kako bi se izbjegla oštećenja na proizvodu. Ako se radi o specifičnoj ambalaži (npr. stiropor i folija) potrebno je učvrstiti dijelove ambalaže radi zaštite proizvoda.

Detaljnije pogledajte u Općim uvjetima poslovanja Ela Sporta u dijelu Trajanje i raskid ugovora (jednostrani raskid ugovora od strane kupca) koji su vidljivi u UVJETIMA KORIŠTENJA.
Nadamo se da ćemo na obostrano zadovoljstvo riješiti Vaš prigovor.

Za detaljnije informacije budite nam se slobodni obratiti putem e-maila na adresu info@ela-sport.com